Dades personals

La meva foto
L'ASSOCIACIÓ SOBREVIURE A L'ICTUS TARRAGONA és una entitat No lucrativa constituida el 2015 per un grup de pacients afectats, familiars i professionals. Volem oferir assessorament i acollida a les persones afectades per un dany cerebral adquirit, fonamentalment ictus, i a les seves famílies i cuidadors. En aquest blog, a més de la informació de l'associació, pots trobar totes les informacions i noticies que compartim en el Facebook i que creiem poden interessar a afectats i familiars.

dimecres, 15 d’abril del 2015

L'impacte emocional de l'ictus

L'impacte emocional de l'ictus
Excel.lent post que descriu molt bé l'impacte emocional de l'ictus sobre les persones. Tot i ser un post en anglés, si us interessa, amb el google traductor es pot llegir prou bé. Un dels paragraf del plantajament és:
"No és estrany estar frustrat o enfadat per que no pots fer totes les coses que feies abans. Vostè pot passar un dol per les peredues degudes a l'accident cerebrovascular. També és normal estar deprimit o trist. De fet, més d'un terç dels supervivents d'accidents cerebrovasculars es veuen afectats per la depressió . I algunes persones lluiten amb la manca de motivació o de no importar el que passi."
Aporta 9 consells que poden ser força útils per ajudar a lluitar amb els aspectes emocionals de la recuperació:
• No es senti culpable pels seus sentiments. No són bons o dolents. Són una part normal del procés de recuperació.
• Parli amb algú. Parlar del seu ictus i els seus sentiments l'ajudarà
• Uneix-te a un grup de suport. Altres supervivents l'entendran i li poden oferir la seva visió.
• Saber quan demanar ajuda. Parli amb el seu metge si pensa que vostè es podria beneficiar d'assessorament o d'un antidepressiu.
• Exercici. És un estimulant de l'humor natural i l'ajudarà a sentir-se millor.
• Trobar temps per relaxar-se. Escolteu música que li agradi, meditar o practicar exercicis de respiració profunda. Aquests poden ser especialment útil si vostè se sent ansiós. Escriure les seves preocupacions en un tros de paper també pot ajudar.
• Feu una cosa que gaudeixi , ja sigui veient un programa de televisió ximple, passar temps amb la seva família, o assaborir una bona tassa de cafè.
• Valorar el passos i metes aconseguides. És important celebrar el seu progrés i que es poden cometre errors.
• Digueu-li a la gent com t'agradaria que et tractin en els moments de desbordament emocional. Vostè pot sentir-se més molest si algú rebutja els seus sentiments o li diu que no a plorar.
http://www.strokesmart.org/emotional-impact-of-stroke
http://www.strokesmart.org/emotional-impact-of-stroke

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada