Dades personals

La meva foto
L'ASSOCIACIÓ SOBREVIURE A L'ICTUS TARRAGONA és una entitat No lucrativa constituida el 2015 per un grup de pacients afectats, familiars i professionals. Volem oferir assessorament i acollida a les persones afectades per un dany cerebral adquirit, fonamentalment ictus, i a les seves famílies i cuidadors. En aquest blog, a més de la informació de l'associació, pots trobar totes les informacions i noticies que compartim en el Facebook i que creiem poden interessar a afectats i familiars.

Breu memòria 2015

1. Constitució de l'associació. A primers de 2015, la conexió entre uns 6 afectats i les seves families i cuidadors fa que comencin a compartir experiencies i que motivats pel fet del seu grau de superació de la malaltia (dany cerebral adquirit), es plantejin la necessitat de constituir-se com a verdadera associació per fer-la extensiva a tots els pacients i familiars de les comarques del Camp de Tarragona. Concretament en una reunió del 21 de febrer de 2015 decideixen sol.licitar l'alta com associació al Departament de Justicia de la Generalitat de Catalunya. i és el 12 de juny quan els serveis Territorials del Departament de Justicia de Tarragona emeten la Resolució d'inscripció de l'Associació amb el nom de"Associació Sobreviure a l'ictus de Tarragona". S'inicia llavors, també, l'activitat de la Junta Directiva amb dos reunions ordinaries mensuals (primer i tercer divendres de cada mes).

2. La seu on es fan les activitats internes (reunions, trobades i demes sessions). Vam començar fent les nostres activitats a la Residencia de Vila-seca , gracies a la col.laboració dse Mutuam. Posteriorment des de l'octubre ens vam adherir al consell d'associacions de discapacitat de l'ajuntament de Tarragona i gracies a això hem treslladat la nostra seu actual on fem les activitats: Centre Civic de sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

3. Reunions-Trobades mensuals. Tots els primers dissabtes de cada mes. Obrint la convocatòria a tots els pacients i familiars que es va aconseguir contactar, així com professionals i altres col.laboradors. Aquestes reunions trobades s'han aprofitat, també, per donar informació i assessorament individual a pacients, cuidadors i familiars i facilitar la conexió entre els associats

4. Grup d'Ajuda Mútua. Coincidint, també, amb les reunions-trobades mensuals es va constituir un Grup d'ajuda mútua amb reunions periòdiques (mensuals) obert a tots els associats que ha permés compartir experiencies amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels afectats i familiars, i per mig de l'enmirallament d'afectats aconseguir que les experiencies d'uns siguin d'ajuda pels altres. Totes les sessions han estat dirigides, en forma de voluntarietat, pel president de l'associació per la seva condició d'afectat i metge de familia.

5. Facebook i Blog. Es va crear una pàgina de Facebook (era la xarxa social més utilitzada pels associats) que permet divulgar i compartir, amb un suficient rigor, les diverses informacions que "corren" per les xarxes i que són d'interés pels associats de cara a millorar la seva qualitat de vida. Paralelament s'ha creat un blog, que actualment fa també els serveis de pàgina web de l'associació.

6. Activitats socials organitzades. S'ha organitzat una excursió a Barcelona, una Barbacoa a l'estiu en un mas rural adaptat i una trobada de Nadal amb dinar (Hotel Ciutat de Tarragona) que es va aprofitar per fer memoria i repàs de les activitats fetes i fer les propostes i planificació pel 2016.

7. Stand informatiu a la ciutat de Tarragona. Coincidint amb el Dia mundial de l'ictus (29/140/2015) i les festes de nadal es va posar stand informatiu, en llocs concorreguts de la ciutat de Tarragona, ates per associats (afectats i familiars) a la Rambla Nova de Tarragona i l'estació autobusos.

8. Confecció de material de promoció i informació. S'ha disenyat i confeccionat triptic informatiu i un calendari pel 2016 (12 dibuixos, 12 històries) amb dibuixos fets per nens familiars d'un afectat on a traves d'un codi bidi accessible desde un smartphone el nen explica el dibuix i la seva visió de la malaltia. També es va crear i gravar un video que es vapublicar el Dia mundial de l'ictus.

9. Participació en la Jornada del Consell consultiu de pacients de Catalunya que es va realitzar a Tortosa.

10. Participació en xerrada-col.loqui, organitzada per l'AECS (associació d'estudiants de ciencies de la salut) amb estudiants de medicina a la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili de Tartragona

11. Col.laboració amb altres entitats. Especialment entitats i centres que donen terapia o altres recursos terapeutics a afectats: NeuroClinic de Tarragona, Ortopedia Rambla, Residencia de Vila-seca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada